Warning: unlink(/home/celticnl/domains/celtic-inspiration.nl/public_html/media/lazybackup_checkfile.1396566000) [function.unlink]: Permission denied in /home/celticnl/domains/celtic-inspiration.nl/public_html/plugins/system/lazybackup.php on line 74

Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /home/celticnl/domains/celtic-inspiration.nl/public_html/media/lazybackup_checkfile.1398294000 because Permission denied in /home/celticnl/domains/celtic-inspiration.nl/public_html/plugins/system/lazybackup.php on line 77
Nieuwsflits internationaal Celtic Inspiration combineert magie, rituelen & ceremonies en diverse vormen van paganisme en sjamanisme, om de spirituele band die de mens met de aarde en de natuur heeft vreugdevol onder de aandacht te brengen en om samen met Gaia te leren co-creëren! http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal.html Wed, 23 Apr 2014 08:07:29 +0000 Joomla! 1.5 - Open Source Content Management nl-nl Heartworks Lomi Lomi Massage in Nederland http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/394-heartworks-lomi-lomi-massage-in-nederland.html http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/394-heartworks-lomi-lomi-massage-in-nederland.html Lomi Lomi massage weekend workshop Nederland

30 November – 2 December 2012 Leer in 3 dagen een volledige helende lichaamsmassage geven in de Hawaiiaanse traditie!

Aanvulling: Het was een fantastisch weekend! Voor degenen die al aangaven dat ze dit graag ook willen meemaken komen er in mei/juni 2013 meer mogelijkheden om deze heerlijke vorm van massage te leren met Maarten en Josephine. Wil je op de hoogte gehouden worden en/of weet je een geschikte locatie, laat het ons weten!

Voor wie een fantastische workshop weekend wilt ondergaan op 30 November – 2 December 2012. Vrienden en prachtmensen Jose en Maarten van Bokkel verruilen het zomerse Australië tijdelijk voor het winterse Nederland om hier een mooi weekend te verzorgen vol heling en plezier. Een kans om lomi lomi massage te leren in een fijne omgeving en met deskundige mensen ♥ Heartworks Lomi Lomi (Hawaiiaans voor massage) komen naar Nederland is een helende massage die balans, herstel en diepe ontspanning brengt in lichaam, geest en ziel. De masseur gebruikt de handen als instrument van het hart, in combinatie met ademhaling, ritme en golvende energiestroom.

]]>
info@celtic-inspiration.com (Nathascha Heijen) Nieuwsflits internationaal Tue, 23 Oct 2012 08:51:10 +0000
Kriya Yoga - World Peace Mission comes to Stockholm http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/391-kriya-yoga-world-peace-mission-comes-to-stockholm.html http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/391-kriya-yoga-world-peace-mission-comes-to-stockholm.html Kriya Yoga in Sweden - World Peace MissionFor the first time, the World Peace Mission comes to Stockholm. Swami Aliyananda Paramahansa, a direct disciple of Maha Avatar Babaji, will teach Kriya Yoga in Sweden. Her mission has taken her across Europe to Hungary, Germany, Austria and throughout the UK.

Aliyananda’s 12 year search for her guru resulted in meeting Babaji in Nanital, India in 1997. During many years visiting, being taught by and practising Kriya with him, she met great Masters including the Dalai Lama who confirmed her task of creating

World Peace Mission

Babaji gave Aliyananda permission to bring Kriya Yoga to Europe, as he had previously given Paramahansa Yogananda ( author of ‘Autobiography of a Yogi) permission to take the teachings and practise of Kriya to the USA. This way he felt the peace that is cultivated from the practice of Kriya meditation would be brought to the west through ordinary people. For this is not an elitist meditation method but one that anyone may learn to use for self-realisation.

In visiting Stockholm, Aliyananda has a unique opportunity to offer both teaching and initiation to first time students of this form of meditation and anchor the World Peace Mission in Sweden.

The workshop will be held over 2 days in September at Hälsans Hus, Fäjllgatan in the picturesque Södermalm area. She will facilitate the course in English with one of her UK teachers, Lynn Forrest, who now lives part of her time in Härjedalen.

Details of the course and more information can be found at: www.kriyayoga.org.uk or www.worldpeacemission.com

Lynn Forrest 12/8/12

www.lynnforrest.org

GET A PDF-VERSION OF THE FLYER HERE

]]>
info@celtic-inspiration.com (Nathascha Heijen) Nieuwsflits internationaal Fri, 17 Aug 2012 10:57:40 +0000
Nederlandse Meditatie Marathon in september 2012 http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/390-nederlandse-meditatie-marathon-in-september-2012.html http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/390-nederlandse-meditatie-marathon-in-september-2012.html DE NEDERLANDSE MEDITATIEMARATHON is een initiatief van Delfeno en is gebaseerd op co-creatie. Delfeno bestaat uit 1 persoon en hoopt dat velen aansluiten bij dit initiatief en lokaal mensen uit gaan nodigen. Verspreid deze informatie zo veel als mogelijk en maak mensen enthousiast zodat we Nederland kunnen laten zien dat we een andere wereld willen. Vredevol, liefdevol, eerlijk, gezond, in verbinding met moeder Aarde en de gehele natuur. We gaan vanuit het hart door heel Nederland mediteren op pleinen in alle provinciehoofdsteden van het land met als doel een positieve verandering in Nederland en de rest van de wereld creëren. Op iedere locatie zal een stiltemeditatie van ongeveer een uur plaatsvinden. Mensen die lokaal nog iets toe willen voegen ter aanvulling zoals een drumcircle, klankhealing o.i.d. staan vrij om dit te doen.

DE DATA, TIJDSTIPPEN EN LOCATIES van De Nederlandse Meditatiemarathon zijn:

12/9 wo. Limburg - Maastricht (het Vrijthof), 19:30 uur

13/9 do. Noord-Brabant - Den Bosch (de Parade), 19:30 uur

14/9 vr. Zeeland - Middelburg (plein bij Lange Jan), 19:30 uur

15/9 za. Zuid-Holland - Den Haag (het Plein), 14:00 uur

15/9 za. Noord-Holland - Haarlem (Grote Markt), 19:30 uur

16/9 zo. Friesland - Leeuwarden (plein bij De Waag) , 14:00 uur

16/9 zo. Groningen - Groningen (Grote Markt), 19:30 uur

17/9 ma. Drenthe - Assen (Koopmansplein), 19:30 uur

18/9 di. Overijssel - Zwolle (Grote Markt), 19:30 uur

19/9 wo. Gelderland - Arnhem (Kerkplein), 19:30 uur

20/9 do. Utrecht - Utrecht (plein voor De Dom), 19:30 uur

21/9 vr. Flevoland - Lelystad (Stadhuisplein), 19:30 uur

En de grote afsluiting

23/9 zo. Nederland - Amsterdam (De Dam) en alle voorgaande provincie hoofdsteden tegelijk, 14:00 uur

Contact gegevens DELFENO

is bereikbaar via info@delfeno.nl en 06-47555116.
Facebookpagina is: https://www.facebook.com/groups/368232716578904/

]]>
info@celtic-inspiration.com (Nathascha Heijen) Nieuwsflits internationaal Fri, 17 Aug 2012 10:43:48 +0000
Rainbow Bridge Meditation http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/386-rainbow-bridge-meditation.html http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/386-rainbow-bridge-meditation.html "There will come a time when the birds will fall from the trees, the rivers will be poisoned and the wolves will die in the forests. But then the warriors of the Rainbow will appear and save the world." — Cree Indian saying

"Er komt een tijd wanneer de vogels uit de lucht vallen, de rivieren vergiftigd zijn en de wolven sterven in de bossen. Maar dan verschijnen de strijders van de  Regenboog en redden de wereld" - Cree Indianen gezegde

Please spread this Rainbow Bridge Meditation to as many people as possible. May we unify our mind to create the Highest Dream for all!
Verspreid deze Regenboog Brug Meditatie aan zoveel mogelijk mensen. Mogen we onze geesten verenigen om de Hoogste Droom voor allen te creeëren!
Klik hier voor de Nederlandse vertaling en uitleg op Pan-Holland.nl website of klik op 'lees meer' hierbeneden om de originele Engelse tekst te lezen.

]]>
info@celtic-inspiration.com (Nathascha Heijen) Nieuwsflits internationaal Thu, 09 Aug 2012 08:38:58 +0000
10-10-10 Activatie Oceaan Kristallen http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/257-10-10-10-activatie-oceaan-kristallen.html http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/257-10-10-10-activatie-oceaan-kristallen.html Globale Meditatie voor de Oceaanrasters

en de Ascensie van de Mensheid en de Planeet in Het Gouden Tijdperk van Licht

met Celia Fenn in Zuid-Afrika, Kai in Argentinië en Brendan Fearn in Australië.

Op 10/10/10 gaat de Aarde door de eerste van3 Sterrenpoorten die een diepgaande verschuiving en verandering naar de Mensheid en de Aarde zal brengen. Na de voltooiing van deze 3 Sterrenpoorten in december 2012, zal de Aarde het Gouden Tijdperk van Licht en Vrede binnengaan en zal de  Mensheid klaar zijn om deel uit te maken van deze Grote Verschuiving.

We hebben ons verenigd om de energie voor deze Verschuiving in Zuid-Afrika, Mexico en Australië vast te houden, in samenwerking met de Walvissen Natie en de Zeewezens. We nodigen jullie uit om deze Meditatie op 10 oktober samen met ons te doen zodat de Opkomende Energie op dit tijdstip Wereldwijd gevierd mag worden!

De 1ste Sterrenpoort op 10/10/10 wordt “Ster van de Zee” of “Stella Maris” genoemd, omdat het de terugkeer van het Shekinah Licht van de Goddelijke Vrouwelijke energie naar de Oceanen viert. Tegelijkertijd zullen de Walvissen die de Hoeders van de Akasha-kronieken van de Aarde zijn, een matrix van energie activeren die de afdruk ondersteunt voor de Nieuwe Mensheid die op de Planeet in het Gouden Tijdperk van Vrede en Eenheid zal opkomen. De Dolfijnen zullen in hun rol als Meesterhoeders van het DNA, helpen bij de activering van de Nieuwe DNA Codes en Lichtsequenties die de nieuwe codes in het Menselijke DNA en de Planetaire Akasha zullen “schrijven”.

De tijd van Potentieel en Mogelijkheden is voorbij. De keuzes worden op een diepgaand niveau gemaakt. De Indigo en Kristalwezens, de Verrezen  Meesters, Engelen en Aartsengelen, en de Hemelwezens staan klaar om de Grote Verschuiving bij te staan op elke mogelijke manier die zij op dit ogenblik kunnen vinden. De beweging voorwaarts is onherroepelijk en in overeenstemming met de Goddelijke Wil.

De Ster van de Zee

Het mooie en voedende Licht van het Goddelijke Vrouwelijke aspect van God werd vorig jaar in de Aarderasters en de Grote Aardehoeder Kristallen van de Aarde geactiveerd. De Zachte en Liefdevolle Shenikah energie beweegt zich nu door deze rasters en brengt vreugde en overvloed naar degenen die er voor openstaan om haar geschenken te ontvangen.

Op 10/10/10 zullen de Grote Oceaankristallen, de Oceaanhoeders, geactiveerd en in overeenstemming gebracht worden met de Aarderasters en deze zullen het Shekinah Licht door de Oceanen sturen. Alle Wezens van de Zee staan klaar om de opkomende energie van de Ster van de Zee te verwelkomen.

De Stella Maris energie wordt door vele Godinnen uitgedrukt – Isis, Moeder Maria, Yemaya en Venus – allen die Mooi, Stralend en Koesterend zijn. Zij dragen het geschenk van Genade en Overvloed. Waar zij aanwezig zijn is er Schoonheid, Overvloed en Liefde. Wanneer de Ster van de Zee opkomt en de Grote Kristallen geactiveerd worden, zullen de laatste stappen genomen worden om de Globale Vijf Dimensionale Rasters te voltooien, welke de Planeet volledig in haar nieuwe Matrix van Licht zullen tillen.

Het Heilige Licht zal naar de Oceanen terugkeren en de Wateren zullen weer zuiver en stralend worden. Het vervuilen van water met toxische energie zal niet langer getolereerd worden in de Koninkrijken der Natuur. De Waterelementalen zullen terugkeren om hun rijken te zuiveren en te verdedigen. De Vijf Dimensionale Oceanen zijn Heilig, onder de Voogdij van de Ster van de Zee, de liefdevolle energie van de Kosmische Moeder.

De Walvis Matrix

Op dit ogenblik bestendigen de Walvissen een Matrix van Lichtenergie die de afdruk of de Akasha-kronieken van de Nieuwe Soort zal ontvangen, die de Planeet Aarde na de Grote Verschuiving zal bewonen. Deze Nieuwe Soort zij wij… wanneer we transformeren en veranderen en de opties selecteren die het best bij onze nieuwe rol als Lichtwezens op de Nieuw Aarde passen.

De Walvissen zijn onze Voorouders, de oorspronkelijke Aardehoeders en zij begeleiden ons in onze rol als Planetaire Aardehoeders voor de Vijf Dimensionale Nieuwe Aarde. Wanneer de Grote Oceaankristallen geactiveerd zijn, zal de Walvis Matrix met de Aardekristallen en de Oceaankristallen verbonden worden en de transmissie van de Kosmische Lichtcodes voor de Nieuwe Aarde over het gehele Planetaire Raster toestaan.

Er zal een ongelooflijk krachtige Lichtgolf door de Planetaire Kristallijnen Matrix stromen en je zult turbulentie en opwellingen kunnen ervaren wanneer de Planeet zich in de Nieuwe Energie en de nieuwe Lichtfrequenties stabiliseert. Er zal een snelle zuivering zijn van het Water Element en van Emotionele- en Gevoelstoestanden in de Mensen. Dit kan snelle verschuivingen in relaties en andere situatiesteweegbrengen waarbij intense gevoelens betrokken zijn.

 

De DNA en Dolfijn Matrix

De Dolfijn matrix die eerder dit jaar werd neergezet, heeft de Mensheid voorbereid op het “schrijven” van nieuwe DNA sequenties en codes, terwijl de  Mensen op de transmissies van Goddelijk Licht en Liefde vanuit het Kosmisch Centrum reageren.

10/10/10 zal een puntzijn waar de krachtige nieuwe lichtcode transmissies de Rasters zullen binnenstromen en het Menselijk Lichaam/Lichtlichaam potentiëlen zal kiezen die het meest met de nieuwe Lichtcodes resoneren. Deze zullen nieuwe persoonlijke- en sociale gedragssequenties activeren.

De Dolfijnen staan klaar om ons te helpen de energieën in evenwicht te brengen terwijl we de sequenties activeren. Het is hun taak om de spiralen van inkomend licht liefdevol te stabiliseren, zodat ze in het DNA ontvangen en geactiveerd kunnen worden in de Goddelijke Licht-blauwdruk van de Mensen en van alle wezens op de stralende Blauwe Ster Planeet.

Hier is een video gemaakt door Kai, die dient om het bewustzijn met de binnenkomende Codes af te stemmen. Dit kan ook gebruikt worden bij de meditatie die hierna volgt.

MEDITATIE VOOR 10/10/10

Doorgegeven door de Shekinah in haar Rol als ‘Ster van de Zee’ door Celia Fenn

Geliefden, Geliefde Kinderen van Licht en de Aarde… we vragen jullie om voor deze meditatie een Kaars bij je te hebben om het Vuur van Spirit, en Water om de Oceanen te vertegenwoordigen. We vragen of je misschien enkele schelpen of iets hebt dat je met de Oceaan zal verbinden en ook enkele  kristallen om de activering van de Oceaankristallen te vertegenwoordigen. Het zou natuurlijk het beste zijn als je deze meditatie als ceremonie dicht bij een oceaan zou houden als dit voor jullie mogelijk is!

Creëer om te beginnen een altaar met heilige intentie, met je kaars, het water, de schelpen en kristallen. Dit altaar zal de Ster van de Zee en de Oceaanwezens eren.

Als jullie in groep zijn, vorm dan een cirkel, houd elkaars handen vast en adem diep in je Hartcentrum. Sta de Hartchakra toe zich te openen en laat de energie van Goddelijke Liefde en Compassie vrij stromen. Laat de energie rond de cirkel stromen om EEN te worden. (Als je alleen bent, kun je je  voorstellen dat de energie doorgegeven wordt via alle Ontwaakte Wezens van Licht die deelnemen aan de 10/10/10 activeringen).

Roep nu de aanwezigheid van de Ster van de Zee op, het Goddelijke Vrouwelijke Shekinah Licht dat vanuit het Kosmische Hart als het Vrouwelijke Aspect van Goddelijk Licht pulseert, omhoog rijzend via de Oceanen Kristallijnrasters van Licht. Voel haar aanwezigheid als Liefde, Steun, Koestering en Schoonheid.

Ze rijst omhoog en wordt geboren in het Hart van elke aanwezige persoon. Ze omhelst en koestert je in Goddelijk Licht. Toon haar je Dankbaarheid!

Terwijl je haar aanwezigheid voelt, voel je ook de Activering van de Grote Oceaanhoeder Kristallen die de Nieuwe Lichtcodes doorgeven. Voel deze  energieën door de Oceanen en de Waterrasters in je eigen lichaam pulseren.

Je activeert een proces van diepe zuivering. Het water vult zich met Licht en wordt Stralend. Je Lichaam vult zich met Licht en je wordt Stralend. Voel de schittering die in en door je heen gestuurd wordt. Word je nu bewust van de Dolfijnenergie om je heen, terwijl de Dolfijnen de Grote Spiralen van Licht die de Planeet en de Oceanen binnenkomen, stabiliseren. Zij helpen je met Liefde en Gratie. Toon hen je dankbaarheid.

Nu komen de Walvissen binnen, een Majestueuze aanwezigheid van Licht, gevuld met oude Wijsheid en Liefde. Zij weven hun Matrix van Licht om je heen zodat je de nieuwe Kosmische Lichtcodes kunt ontvangen die het DNA zullen activeren om de nieuwe sequenties in je Lichaam en Lichtlichaam te  schrijven. Toon hen je dankbaarheid!

Je beweegt je samen met de hele Schepping door de 10/10/10 Sterrenpoort. Alles Verandert – het Verhaal wordt herschreven. Je baart een Nieuw Zelf, een nieuwe Mensheid, een Nieuwe Planeet! Je gaat het Tijdperk van Licht en Vrede binnen!

Wees Welkom in deze nieuwe Ruimte van Licht. Voel de hele Schepping deze Nieuwe Geboorte vieren!

Neem nu wat stilte tijd om de energieën in je Kern te integreren.

Adem diep in. Keer terug naar je Hartruimte. Adem diep in. Open je ogen. Adem diep in.

En zo is het!

Je kunt nu eender welke bijkomstige rituelen en vieringen uitoefenen die in je opkomen.

We Zegenen jullie met Liefde en Gratie!

Je bent vrij om dit materiaal op 10/10/10 in je meditaties te gebruiken.

Met Liefde en Vreugde van de Meditatieleiders.

De Meditatieleiders

Celia Fenn woont in Kaapstad, South Africa. Haar werk kan gevonden worden op   www.StarchildGlobal.com.

Kai Luz de Sirio woont in Mexico. Zijn werk kan gevonden worden op   www.quantumholoforms.com.

Brendan Fearn woont in Sydney, Australië. Zijn werk kan gevonden worden op http://oneearthonetribe.com.

Nederlandse vertaling © Ulla Mertens – The Golden Age

Origineel artikel te vinden op www.StarchildGlobal.com

Dit artikel mag in z’n geheel en ongewijzigd worden gekopieerd en verspreid met inbegrip van alle copyright-vermeldingen.

]]>
info@celtic-inspiration.com (Nathascha Heijen) Nieuwsflits internationaal Wed, 06 Oct 2010 23:00:00 +0000
24 oktober: Global Oneness Day http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/250-24-oktober-global-oneness-day.html http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/250-24-oktober-global-oneness-day.html

oneness-dayDatum: 24 oktober

Waar: Wereldwijd

Locatie: waar je ook bent

Wat: Wereldwijde Dag van de Eenheid

Global Oneness Day ~ wereldwijde Dag van de Eenheid is een dag die individuen, gemeenschappen en landen kunnen omarmen en waarin we de culturele diversiteit en onze gemeenschappelijkheid (h)erkennen en vieren, bespreken, laten zien en ervaren. Een dag om ons in Eenheid te verenigen. Vanaf nu elk jaar. Voor het grotere goed van de Familie van Mensen.

Tips en suggesties van wat je zou kunnen doen op deze dag:
 • Informatie delen over deze jaarlijkse Global Oneness Day met iedereen en elke gelijkgestemde ziel of organisatie. Deel elke dag 1 keer iets tot aan 24 oktober.
 • Maak promotie voor de Global Oneness Day op Facebook, Hyves, Twitter, door emails, telefoontjes of gewoon mond-tot-mond.
 • Organiseer een optocht, zelfs al is het alleen maar jezelf. Draag een bordje met "Wij zijn Een". Lach, heb plezier, laat je kinderen meedoen.
 • Doe een daad van humaniteit (http://humanitysteam.org/WorldHumanitarianDay2010)
 • Houd een picknick
 • Organiseer een meditatie om 11:11uur of om 13:00 uur (of op elk ander tijdstip gedurende 24 oktober)
 • Houd een drumcirkel
 • Steek een kaars op bij: http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm?l=eng&gi=HTONE
 • Vind een Oneness Deeksha Blessing in jouw buurt en neem deel
 • Bespreek wat Eenheid betekent en wat het voor onze wereld kan betekenen
 • Bespreek manieren waarop we op onze overeenkomsten kunnen focussen i.p.v. op onze verschillen
 • Neem foto's van jouw groep en stuur ze naar htphotos@humanitysteam.org This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 • Kinderactiviteiten (schminken, zingen, dansen, muurverven)
 • Gratis Knuffel evenement (schrijf op de andere kant van jouw "Gratis Knuffel" bordje: "Wij zijn Een")
 • Betrek lokale kerken (artikel in kerkblaadje, posters rond kerken etc.)
 • Schrijf met verwijderbare raamverf: Dag van de Eenheid, 24 oktober, www.humanitysteam.org"
 • Of plaats een "Wij zijn Een" bordje in de achterruit van jouw auto
 • Houd een conferentiegesprek in jouw land met meditaties en andere inspirerende items in je eigen taal
 • 11:11 uur: Toeter, rinkel bel, speel instrument of iets anders bijvoorbeeld een meditatie
 • Doe een wandeling voor Eenheid - 11 kilometer volwassenen, 1 km kinderen
 • Plant een boom in de naam van Eenheid en neem een foto ervan

Bron: Lightworkers.org
Vrije vertaling door Celtic Inspiration

Meer info: Facebook Global Oneness Day

]]>
info@celtic-inspiration.com (Nathascha Heijen) Nieuwsflits internationaal Fri, 01 Oct 2010 11:51:39 +0000
Videos van de Glastonbury Goddess Conference 2010 http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/231-videos-van-de-glastonbury-goddess-conference-2010.html http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/231-videos-van-de-glastonbury-goddess-conference-2010.html ]]> info@celtic-inspiration.com (Nathascha Heijen) Nieuwsflits internationaal Sat, 07 Aug 2010 09:00:10 +0000 6 augustus: Wake met de Vlam van Avalon http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/225-6-augustus-wake-met-de-vlam-van-avalon.html http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/225-6-augustus-wake-met-de-vlam-van-avalon.html flame-of-avalonGecreëerd door: Tribe of Avalon

De Stam van Avalon zal als een groep een wake voor de Vlam van Avalon houden vanaf de zonsondergang schemering op 6 augustus (21:30) tot de zonsondergang schemering op 7 augustus (22:00 uur)

Geschiedenis van de Vlam van Avalon

"De Vlam vanuit het hart van Avalon houdt de energieën van de Beltane en Samhain vuren die nog steeds branden op de Britse eilanden, van de vuren die ooit werden ontbrand om het levensbloed van het heilige landschap te herstellen, van de drakenenergie die in de aarde onder onze voeten pulst, van het sterrenvuur van Artha en van het zonnevuur van Grainne, van de zachte en transformerende energie van Brighid, van de passie en de  soevereiniteit van Rhiannon, van de vlam die in de harten van alle Godinnen van Avalon brandt. Iedereen die ervoor kiest om deze vlam te houden speelt een rol in Haar energie. Ieder van ons zal zijn/haar eigen energie toevoegen aan de vlam wanneer wij ermee werken, en zo zal de Vlam veranderen net zoals de Vlam ons verandert."

(Jacqui Woodward -Smith, brief aan de Priest/esses of Avalon, Winter Solstice 2004)

De Vlam van Avalon werd ontstoken op de laatste dag van de Glastonbury Goddess Conference in 2004, die gewijd was aan de Godin Brighid van de Drievoudige Vlam. De Vlam van Avalon werd gecreëerd uit:

• De 2004 Conferentie vlam van het centrale altaar die gedurende de hele conferentie brandde.

• Brigit's Flame- meegebracht vanuit Kildare in Ierland

• The Hiroshima Peace Flame- Van oorspong aangestoken door een vrouwelijke overlevende uit de brandende resten van de nucleaire nasleep.

• Bridie's Flame -Vanuit de Eilanden van Lewis in de Hebriden

• The Children's Flame - Uit de U.S.A.

• The Madonna Ministry Flame - Uit de U.S.A.

Deze vlammen werden gecombineerd in het aansteken van de kaars op het centrale altaar van de 2004 Godinnen Conferentie in Glastonbury en zo ontstond de Vlam van Avalon. Iedereen op de conferentie werd uitgenodigd om een theelichtje aan te steken van deze vlam en dit zeer magische licht mee de wereld in te nemen.

Na de 2004 Goddinnen Conferentie in Glastonbury werd de Vlam een paar maanden door de priesteres van Avalon Tammy Furey brandend gehouden en op 20 december 2004, de langste en donkerste nacht van het jaar, ontfermden de priesteressen van Godinnentempel in Glastonbury zich over het brandend houden van de Vlam van Avalon.

In augustus 2009 werd de energie van twee andere vlammen toegevoegd aan de Vlam van Avalon, namelijk:

• De Zon Vuur Godin Vlam van de Zon Vuur Godinnen Confererentie 2009

• De Orakel van Delphi vlam van de Delphi Retreat in augustus 2009

De Vlam verlicht het land en verspreid de liefde van de Godin door Avalon en over de hele wereld. Zij verlicht zelfs de donkerste plaatsen op aarde en verwarmd al onze harten. De Vlam van Avalon wordt in rotatie brandend gehouden door priesteressen en priesters van Avalon en door verschillende mensen/groepen die verbonden zijn met de Glastonbury Goddess Temple:

 • De Nederlandse Godinnentempel
 • De Godinnentempel van Hongarije
 • De Argentijnse Godinnentempel -Templo de la Diosa
 • Diosas de Hisp_Annia in Spanje
 • The Tribe of Avalon in London
 • The Sacred Sept of the Swan in de U.S.A.

Daarnaast vond de vlam zijn weg naar vele Godinnenminnende mensen in de hele wereld die de vlam individueel houden ter ere van Avalon en om hun liefde en verbinding met de Vrouwe van Avalon en de Godin van hun eigen land te eren en te bevestigen

Praktische wenken

Je kunt de wake houden op de manier die goed voelt voor jou. Er is geen vaste ceremonie. Het is jouw tijd die jij met de Vlam doorbrengt zoals jij wenst. Ook qua veiligheid doe je wat jij veilig vindt. Sommigen branden de kaars 24 uur non-stop met speciale kaarsen en anderen kunnen dat misschien niet vanwege nieuwsgierige huisdieren of kinderen. Doe wat voor jou werkt om je veilig te voelen en zelfs als je de Vlam niet de volledige 24 uur kunt laten branden, houdt de Vlam dan levend in je hart. Het werken met de Vlam van Avalon is een liefdevolle ervaring maar we moeten nooit de transformerende kracht van het vuur onderschatten. De wake doe je samen met de Stam van Avalon, dus zelfs als je een pauze nemen moet.. de vlam wordt dan nog altijd verzorgd door de anderen uit de Stam.

Voel je vrij om de Vlam door te geven aan anderen door een theelichtje aan jouw eigen Vlam van Avalon aan te steken.

Als je een Vlam van Avalon nodig hebt en je woont in de buurt van Heerlen (Zuid-Limburg) , dan kun je bij Celtic Inspiration een Vlam van Avalon theelichtje komen ophalen. Deze Vlam is rechtstreeks vanuit de Vlam van Avalon aangestoken op de gebeurtenis van december 2004 en door ons mee genomen naar Zuid-Limburg. Van hieruit hebben we al veel mensen deze Vlam meegegeven.

]]>
info@celtic-inspiration.com (Nathascha Heijen) Nieuwsflits internationaal Wed, 04 Aug 2010 09:11:43 +0000
De zon ontwaakt: aurora's mogelijk 3/4 augustus http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/223-de-zon-ontwaakt-auroras-mogelijk-34-augustus.html http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/223-de-zon-ontwaakt-auroras-mogelijk-34-augustus.html sun-awakensNa een opmerkelijk lange periode van rust begint de zon geleidelijk weer te activeren. In de nacht van zaterdag op zondag vond in de ijle zonneatmosfeer - de corona - een uitbarsting plaats waarbij grote hoeveelheden plasma (geïoniseerde atomen) de ruimte in werden geblazen. Dat plasma komt onze kant op, en kan in de nacht van 3 op 4 augustus spectaculair poollicht veroorzaken.

De uitbarsting, een zogeheten coronale massa-ejectie of CME, werd opgemerkt en gefilmd door de Solar Dynamics Observatory - een Amerikaanse satelliet voor zonneonderzoek. De verwachting is dat dit de eerste is in een lange reeks van CME's die de zon de komende jaren zal produceren.

Wanneer het plasma de aarde bereikt, vindt er een wisselwerking plaats met het magnetische veld van onze planeet. Daarbij worden zonnedeeltjes via de magnetische veldlijnen naar de polen van de aarde geleid. Deze deeltjes komen hoog in de aardatmosfeer in botsing met zuurstof- en stikstofatomen, die vervolgens een karakteristieke lichtgloed afgeven: het poollicht. Hoe helder dit poollicht wordt, is een kwestie van afwachten.

© Eddy Echternach (www.astronieuws.nl)

See also: http://www.cfa.harvard.edu/news/2010/pr201011.html

 

]]>
info@celtic-inspiration.com (Nathascha Heijen) Nieuwsflits internationaal Tue, 03 Aug 2010 09:16:08 +0000
1e woensdag van de maand: Circle of (Avalon) Light http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/222-1e-woensdag-van-de-maand-circle-of-avalon-light.html http://www.celtic-inspiration.nl/nieuwsflits-internationaal/222-1e-woensdag-van-de-maand-circle-of-avalon-light.html circle-of-light-avalonTijd : start op woensdag om 18:00 uur - einde donderdag om 06:00 uur.

Locatie: waar je ook bent

Creator: Tuatha De Avalon

Meer info: De "Circle of Light" wordt elke eerste woensdag van de maand gehouden. De eerstvolgende cirkel is 4 augustus.

Het doel van deze cirkel is om ons te verbinden als één gemeenschap en om ons te verbinden met de Helende en Levengevende Vlam van de Godin. Om een cirkel van helend licht de wereld in te sturen. Dit kun je doen op de manier waarop het voor jou goed voelt; er zijn geen regels.

De verbinding met de "Circle of Light" start om 18:00 uur lokale tijd en duurt tot de volgende ochtend. Steek een kaars aan en stem je af op het web van energie dat wij allen zullen creëren met onze deelname. Het maakt niet uit wanneer jij je erop afstemt, de aanwezigheid van onze collectieve geest  én die van de Godin zal er zijn!

]]>
info@celtic-inspiration.com (Nathascha Heijen) Nieuwsflits internationaal Tue, 03 Aug 2010 08:33:05 +0000